vineri, 31 ianuarie 2020

Recomandari de carti pentru 6-12 ani

Mi-am propus de ceva timp sa nu treaca o luna fara ca in biblioteca noastra sa nu apara titluri noi! De cele mai multe ori vanez reducerile de pe Libris dar si din supermarketuri! Uneori aleg carti pentru mine (de regula, carti de geopolitica sau istorie, foarte rar beletristica) sau carti pentru suricate. 

Carla a inceput sa lege cuvintele, inca e fascinata de cartile cu ferestre, de cartile cu sunete si de cartile de povesti, iar Elizei ii plac mult enciclopediile. Luna aceasta, Carla si-a ales o carte de povesti cu sunete, iar Eliza un atlas ilustrat de istorie.
Desi Eliza este abia in clasa a II-a, incerc usor sa o introduc in lumea fascinanta a istoriei, asa ca, deseori, ne uitam seara pe canalul History. I-am comandat mai multe enciclopedii si atlase scolare istorice. Cel mai mult ne place Atlasul scolar ilustrat de Istorie Universala al Minodorei Perovici, editat de Corint.
Atlasul este editat in format mare de 30/21 cm si are 103 pagini, fiind structurat cronologic, fiind axat atat pe elemente de istorie universala, dar si de istorie romana.

Fiecare pagina contine atat casete cu informatii esentiale, printre care au fost inserate harti si imagini relevante. Istoria este un fluviu, cu trei afluenti: harta, ilustratia si documentul.


Carla si-a ales Rapunzel, o carte din seria povestilor de citit si ascultat. Imi place ca este editata intr-un format de 19/20 cm,  care iti permite sa o iei oriunde cu tine. Are doar 8 pagini cartonate, frumos ilustrate, pe fiecare dintre pagini existand un buton care iti permite sa asculti paragraful editat. Pentru Carla este ideala, pentru ca o provoaca sa citeasca singura!

2 comentarii: