vineri, 18 octombrie 2019

O scurta istorie ilustrata a romanilor Neagu Djuvara

O scurta istorie ilustrata a romanilor de Neagu Djuvara este o carte pe care oricine ar trebui sa o aiba in biblioteca. Noi am achizitionat-o de pe Libris, unde are si livrare gratuia. Usor de citit, chiar si de elevi de scoala primara, datorita ilustratiilor extrem de relevanta, cartea nu trebuie perceputa in sine ca un manual de scoala. Nu este o insiruire in limbaj de lemn a faptelor istorice, ci o permanenta senzatie ca asculti o povestire.


Volumul este de fapt transcrierea inregistrarilor pe casete audio realizate de istoricul Neagu Djuvara, care rezuma, asa cum insusi istoricul declara, in modul cel mai simplu si curgator, tot trecutul tarii noastre.
Sub aspectul unei povestiri usoare, cartea isi indeplneste scopul suprem, asa cum l-a subliniat chiar istoricul, si anume sa trezeasca  in fiecare dintre noi interesul pentru trecutul nostru
Istoria se intelege si se retine mai usor atunci cand este insotita de ilustratii, pentru ca imaginile spun ele insele o poveste sau o completeaza.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu