luni, 16 septembrie 2019

Oameni si conflicte care au schimbat lumea

Am descoperit pe Libris o colectie extrem de atractiva care pune accentul pe factorii care au influentat, in diferite moduri, istoria noastra, tuturor! Colectia cuprinde urmatoarele titluri: 
  • Oameni care au schimbat lumea - 2 volume: De la Homer la Mozart si De la Beethoven la Bill Gates
  • Conficte care au schimbat lumea - 2 volume: De la Razboiul Troiei la Revolutia Franceza si De la Razboaiele Napoleoniene la Razboiul din Irak
  • Inventii care au schimbat lumea - 2 volume: De la roata la masina de calcul si De la electromagnet la GPS
Istoria omenirii este istoria conflictului continuu, care este o parte inevitabila a conditiei umane. Cand vorbim despre conflicte, trebuie sa avem in vedere atat aspectele  pozitive, cat si pe cele negative. Conflictele pot fi genera haos, regres, dar, totodata, acestea pot genera progresul. Conflictul este endemic pentru societatile sanatoase aflate in evolutie. Cele doua volume Conflicte care au schimbat lumea trateaza cronologic cele mai relevante conflicte ale umanitatii, cu repercusiuni care se resimt pana in zilele noastre: 
Sa nu uitam ca istoria este realizata de oameni si, in istoria omenirii, sunt nume care au schimbat evolutia ei dar si a noastra, a tuturor. Lumea secolului al XIX-lea si Lumea moderna au fost marcate de personalitatati din diverse domenii, care si-au pus amprentaasupra istoriei omenirii prin actiunile sau prin operele lor din diferite domenii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu