luni, 16 septembrie 2019

Gramatica pe paine

Copiii imita adultii in tot ceea ce fac si exprima, de aceea mi se pare esential ca, mai intai de toate, noi, parintii, sa vorbim corect! Gramatica este esentiala in dezvoltarea copilului. Corectitudinea verbala si scrisa vor fi mereu apreciate atat de cunoscatori, dar si de ignoranti! Nu exista varsta minima pentru a incepe lectiile de gramatica. Intotdeauna am considerat necesar sa imi corectez copilul, indiferent de varsta, sa ii repet forma corecta a unui cuvant, pentru a i se intipari incaa de mic.
Corectitudinea gramaticala sa insuseste prin lectura, in mod practic, dar si prin exersat. 

Gramatica Limbii romane pentru clasa a III-a este foarte atractiva, editata intr-un format generos, aerisit, cu o grafica minunata.

Compendiu de gramatica practica a limbii romane pentru clasele V-VIII se adreseaza atat profesorilor din ciclul gimnazial, dar si elevilor. Volumul reprezinta o sinteza de fonetica, lexic si gramatica, imbinand explicatiile coerente cu exercitiile practice.Lecturile copilariei cuprinde fragmente din cele mai reprezentative opere dedicate vartsei de 8-9 ani, acestea find urmate de exercitii practice.

2 comentarii: