luni, 15 iulie 2019

Cum sa iti convingi copilul sa invete prin joc engleza

Eliza are 8 ani si invata deja engleza la scoala, de vreo doi ani. Nu stiu exact ce metode se aplica la clasa, insa nu am simtit o evolutie in ceea ce priveste vocabularul. Recent, am inceput sa aplicam un joc de 10 minute, pe care il jucam si la limba romana. Ne-am dotat cu cel mai performant Dictionar englez-roman, editat de Academia Romana, Institutul de Lingvistica. Noi ne comandam dictionarele dar si multe alte carti, de la editura Univers Enciclopedic, nicaieri nu am gasit preturi atat de bune, au foarte des reduceri de 50% la toate cartile, chiar si acum. 
In fiecare zi, luam dictionarul, Eliza inchide ochii si il deschide aleatoriu, punand degetul la nimereala pe cate un cuvant. Intai il citeste ea, eu o corectez daca este cazul la pronuntie, apoi ea transcrie in caietul ei termenul si traducerea. Il repeta de 2-3 ori,  si, ulterior, ii cer sa alcatuiasca un enunt simplu in romana, iar cu ajutorul meu si al dictionarului, il traducem in engleza. 
E nevoie de o simpla regula a jocului, si anume constanta. In fiecare zi, fie de scoala, fie de vacanta, 2 cuvinte noi apar transcrise in caietul de engleza. Exceptie fac zilele cand suntem plecati, dar si atunci pot aplica jocul, la nivel verbal, nu scris. In plus, in vacante aplicam ce am invatat, incurajand-o sa comande singura la restaurant, de exemplu, sau socializand cu localnicii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu