miercuri, 1 mai 2019

Universul enigmelor lui Einstein

Suricatele sunt la varsta la care intrebarile de ce?, cum? si daca da? si daca nu? sunt la ordinea zilei! La fel si certurile si moftureii, dar asta e alta poveste! Ca sa le mai distrag atentia, am gasit o metoda antrenanta si pentru ele si pentru mine, care nu dureaza mai mult de 5 minute! Intram in Universul enigmelor lui Einsten si incercam sa le rezolvam ! Cine nu iubeste exercitiile de logica?!

Avem de la Libris o carte foarte provocatoare si adecvata tuturor varstelor, nu doar suricatelor! Imi place mult ca e editata intr-un format atractiv pentru copii, pe fiecare pagina din cele 240, fiind descrisa cate o problema logica. Grafica ajuta mult, fiecare exercitiu de logica fiind insotit de o imagine edificatoare!
Sunt 122 de probleme antrenante, iar solutiile de la sfarstul cartii sunt concis explicate, insa pe intelesul tuturor:

Ghicitoarea sfinxului, enigma pilotului, experimentul cu balonul, testul oului crud sau fiert, enigma crocodilului, cursa lui Zenon, experimentul cu balonul, dilema prizonierului, paradoxul Berry si sute alte de probleme celebre, exercitii,  deductii logice si texte codate!

Cum poti sa introduci un ou crud, in coaja, intr-o sticla al carei gat este prea ingust? De ce adauga bunicile cateva boabe de orez in solnite? De ce adaugam o lingurita de argint in paharul cu ceai fierbinte? De ce e dificil sa incalti o cizma sau un pantof dupa un dus fierbinte? 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu