joi, 23 mai 2019

Descopera tehnologia si fizica

Am descoperit pe Libris volumul Descopera Tehnologia, care face parte din colectia Educatia STEM (Science, Technology, Engineering si Maths), o carte inedita si fascinanta, nu doar pentru suricate, ci si pentru mine. 

Suricatele sunt la varsta intrebarilor fara sfarsit: cum se face hartia? cum zboara un avion? cum merg bicicletele? cum functioneaza un bec? cum merg la toaleta astronautii?


Cartea te invita in lumea a 30 de experimente fascinante, pe care le poate incerca chiar si un copil, daca este asistat de un adult: poti construi un iaht dintr-o sticla de plastic, poti incerca sa prajesti paine sau un ou la soare, poti construi un brat robotic, o racheta, poti sa testezi rapid o reteta de lut sau plastic, poti incerca sa cultivi o salata intr-o sticla, sa faci iaurt in casa sau sa asculti bataile inimii fara stetoscop!

Foarte util ni s-a parut si Dictionarul ilustrat de Fizica editat de DPH, chiar daca este conceput pentru copii un pic mai mari, de gimnaziu sau de liceu. Acesta este editat in format de 24/17 cm si are 128 de pagini structurate in capitole axate pe Mecanica si fizica generala, Electricitate si Magnetism, Caldura, Unde, Fizica atomica si nucleara si Informatii generale.Grafica este extraordinara, fiecare notiune este insotita de explicatii accesibile si unei persoane neavizate si de imagini, scchite si tabele explicative. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu