duminică, 24 martie 2019

1000 de superlative - curiozitati de cultura generala

Am descoperit pe Libris doua enciclopedii  foarte aplicate, care surprind diverse tipuri de recorduri din natura si din lumea inconjuratoare, esentiala pentru cultura generala nu doar celor mici, ci mai ales a celor mari.
Superlativele Terrei - o enciclopedie a recordurilor este exact ce cautam de mult timp: o lucrare care sa surprinda tot ceea ce sta sub semnul recordurilor. 

Suricatele sunt la varsta intrebarilor de genul: care e ce mai mare desert, care e cel mai vizitat loc din lume, cel mai lung si cel mai scurt rau, cea mai mare mare, cel mai inalt munte, cel mai aglomerat oras, cea mai mare insula etc. Ei bine, cartea aceasta le surprinde pe toate in cele 342 de pagini editate in format de 14.5 cm pe 22.5 cm.

1000 de superlative - Curiozitati de cultura generala este o lucrare editata de Niculescu, in 2018, in format de 16cm pe 23 cm. In cele 136 de pagini, lucrarea isi propune sa analizeze atat lingvistic, dar si geografic, istorc si sociocultural categorii de nume de locuri aflate atat pe teritoriul Romaniei, dar si internationale.

Totodata, ne-am mai comandat si un caiet de activitati extraordinar, pentru clasele a II-a si a III-a, ca sa exersam ortogramele, chiar daca Eliza este abia in clasa I. Caietul face parte din colectia Exersez, ce curpinde activitati de matematica, gramatica, engleza, franceza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu