vineri, 15 februarie 2019

De ce imi incurajez copilul sa participe la concursurile COMPER

Eliza este in clasa I si ii place mult matematica. O surprind deseori lucrand din proprie initiativa de pe diverse culegeri si corectandu-se singura. Este foarte ambitioasa si asta se vede si in dorinta ei de a participa la concursuri organizate atat in scoala, dar si in afara ei. Eu sunt de parere ca este foarte util ca un copil sa participe la astfel de concursuri, indiferent de rezultat. Se obisnuieste cu emotia concursurilor, se ambitioneaza si invata, de ce nu, chiar sa isi gestioneze frustrarile unui eventual esec. Oricat ne-am dori sa ii ferim de astfel de frustrari, in viata vor fi, inevitabil, situatii in care prestanta de moment va face diferenta. 
Luna trecuta, Eliza a participat la 3 concursuri de matematica: COMPER, Gazeta Matematica si Matematica Interactiva. Rezultatele ei au fost 100, 95 si respectiv 90 de puncte, calificandu-se in etapele urmatoare. M-a bucurat foarte mult ambitia ei si de fiecare data i-am spus ca important e sa participi, sa te (auto)evaluezi si nu nota in sine. Indiferent de rezultat, experienta in sine este una utila, care te pregateste pentru viata in general si nu doar pentru perioada scolara.
Noi acasa avem multe carti si culegeri de teste si deja am trecut la unele de nivel superior, de clasa a II-a. Chiar in vacanta, ne-am mai comandat de pe Libris urmatoarele patru culegeri: 
1. Matematica pentru performanta - clasa a II-a este o culegere foarte atractiva, pe care Eliza a indragit-o imediat, mai ales datorita imaginilor si a graficii. 2. Matematica pentru clasele III-IV prezinta principalele metode pentru rezolvarea unor tipuri de probleme: figurativa, reducerii la unitate, mersului invers, presupunerii si metoda comparatiei.
3. Ne pregatim pentru concursurile scolare - teste grila contine activitati din disciplinele: Comunicare in limba romana,  Matematica si explorarea mediului si Stiinte ale naturii. 4. Gramatica limbii engleze pentru clasele I-IV cuprinde 66 de lectii privind pronuntia si structurile gramaticale de baza si un set de exercitii de diverse tipuri. Am cautat mult o astfel de carte care sa ma ajute sa ii explic Elizei, pe intelesul varstei ei, regulile de gramatica a lmbii engleze, dar care sa o si atraga, prin jocuri si exercitii antrenante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu