miercuri, 23 ianuarie 2019

Istoria Romaniei pentru copii in 100 de imagini

Zilele trecute, Eliza m-a intrebat de ce ziua de 24 ianuarie este atat de importanta in istoria noastra, astfel incat o marcam anual, printr-o zi libera. Ea este in clasa I si desi nu studiaza inca istoria la scoala, mi se pare esential sa ii introducem pe copii usor-usor in aceasta materie. In fond este vorba despre cultura lor generala!

Am cautat pe  Libris o carte de istorie adecvata varstei si cred ca Istoria Romaniei pentru copii in 100 de imagini este ideala!
Aparuta la editura Niculescu, cartea este tiparita intr-un format agreat de copii, de 28 cm pe 22 cm si are 32 de pagini. Ideea volumului este de a-i cuceri pe copii printr-o grafica exceptionala. In cele 100 de imagini semnificative, copiii parcurg o fascnantaa calatorie in istoria noastra ca popor, incepand cu dacii si romanii, continuand cu formarea statelor medievale romanesti , proclamarea Romaniei ca regat, formarea Romaniei Mari, perioada comunista, Revolutia de la 1989, pana in timpuri recente, precum aderarea Romaniei la NATO in 2004 si integrarea in U.E. din 2007.
Evenimentele marcante sunt descrise clar si succint, insa suprind esentialul, suficient cat sa trezeasca in copii, dar nu numai, interesul pentru a descoperi mai mult!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu