miercuri, 23 ianuarie 2019

Cea mai simpla reteta de cake-pops!

Cake-pops-urile mi s-au parut mereu fascinante, dar greu de realizat. 

Vrand-nevrand, mai mult impinsa de la spate de suricate, am incercat sa facem si noi. Ca intotdeauna, nu urmez o reteta clasica, nu masor ingredientele, lucrez ca bunicile, la ochi si dupa gust. 

Am macinat biscuitii (noi am ales biscuiti cu lapte) la robotul de bucatarie si dupa ce am obtinut baza, am inceput sa adaug, pe rand, ingredientele: o lingura de cacao, jumatate de cutie de mascarpone, o lingura mare de dulceata de la mama (jeleu de cirese sau de capsune) si cateva linguri de compot, ca sa ajustez compozitia, astfel incat sa obtin o pasta omogena si usor de modelat. In fapt, a rezultat o compozitie asemanatoare ciocolatei de casa. Dupa gust, puteti adauga nuci.

Din compozitie, poti face foarte usor salam de biscuiti, insa noi am ales sa facem cake-pops. Suricatele au modelat bilutele, pe care le-am lasat pe o farfurie, la rece.
Intre timp, am topit ciocolata (alba sau neagra), intr-un vas cu fund dublu, cu un pic de smantana de gatit, unt sau frisca lichida. Cand ciocolata topita s-a racit un pic, am pus cu lingura bilutele in ciocolata, si dupa ce le-am scos, am pus ornamente de prajituri.

Nu am avut betisoare de cake-pops, dar am improvizat cu betisoare de frigarui.  Simplu ca buna ziua!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu