joi, 27 decembrie 2018

Cronologie istorica ilustrata a Romaniei

Luna aceasta mi-am comandat de pe Libris doua titluri pe care le consider utile tuturor elevilor si liceenilor. Sunt doua carti de cultura generala, destinate tutror celor care doresc sa isi improspateze notiunile elementare de istorie si de literatura romana.
Cronologie istorica ilustrata a Romaniei de la editura Litera este este o editie speciala de Centenar  si surprinde cronologic reperele importante ale istoriei noastre ca popor, de vremuri preistorice pana in anul 2015.

Lucrarea are 272 de pagini, editate in format de 21cm/22 cm. Copertele sunt cartonate, lucioase, iar grafica este exceptionala, fiecare paragraf fiind insotit de ilustratii explicative.
Cartea surprinde momentele marcante nu doar din persectiva istorica si politico-militara, dar si din perspectiva culturala, economica si sociala.


Istoria literaturii nationale pentru invatamantul preuniversitar, de Victor Drujinin, este o editie mai veche, dar perfect actuala, a editurii Andreas, care incearca sa sintetizeze operele literare si scriitori care sunt studiati in scoala generala si in liceu. 
Cartea are 636 de pagini editate in format de 20 cm pe 13 cm si este structurata pe capitole tinand cont de speciile literare ale genului epic (nuvela, schita, romanul) sau cele ale genului dramatic (drama, comedia). 

Capitolele se succed in ordine cronologica in functie de diversele etape ale literaturii nationale, prezentandu-se atat perioada sau viata scriitorului, dar si opera scriitorului in ansamblul ei, individualizandu-se operele care se studiaza conform programei scolare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu