sâmbătă, 18 august 2018

Cum sa iti inveti copilul geografie, in doar 10 minute pe zi

Eliza are 7 ani si 3 luni si consider ca este mai multe decat pregatita pentru a intra in contact cu notiuni elementare de geografie! Am descoperit pe site-ul editurii Aquila cele mai frumoase si atractive encicopledii pentru copii, special structurate astfel incat cei mici sa poate descoperi/citi singuri si invata cele mai importante notiuni de geografie despre fiecare tara in parte, adica specificul fiecareia. 

Colectia poate fi rasfoita virtual, dand click pe fiecare titlu in parte: 
Europa Nordica si Vestica
Europa Centrala si Estica
Europa Sudica,
America Nordica si Centrala
Romania
Colectia urmeaza sa fie completata si cu titulurile Africa, Australia, Asia, Oceania si Antarctica.

Sunt editate intr-un format atractiv pentru cei mici, de 21cm/21 cm, au intre 48 si 80 de pagini, si sunt structurate logic, tratand fiecare tara in parte. Grafica este de exceptie si ajuta enorm la a evidentia esentialul.

In fiecare zi, noi incercam sa alocam cate 10 minute, ne alegem o tara, citim in 5  minute esentialul despre ea si apoi, alocam inca 5 minute, pentru a repeta prin joc (intrebari rapide si raspunsuri).
De exemplu, spuneti-mi, cate ceva specific Italiei: are capitala la Roma, obiective culturale: Colloseum, Vatican, specific gastronomic: pizza, paste, etc. Cum spui Buna dimineata! Bon giorno! si tot asa!

Ador enciclopedia tarii noastre, Romania, pentru ca surprinde exact caracteristicile generale, elementele importante despre organizarea politica,administrativa, despre formele de relief, despre locul nostru pe continent si in lume.

Va atasez si cateva poze din celelate volume sa vedeti ce pierdeti daca nu le achizitionati:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu