luni, 30 aprilie 2018

Prietena mea, Conni de la Editura Casa

Suricatele si-au facut o noua prietena in materie de personaje de carti. 
Este vorba despre Prietena mea, Conni de la Editura Casa, o colectie pentru copii lansata recent si alcatuita dintr-o serie de 3 volume minuante:

  • Conni si olita.
  • Conni merge la gradinita
  • Conni merge la ferma.


Cele trei titluri sunt ideale atat pentru prescolari, cum este Carla de 4 ani, dar si pentru scolarii care incep sa citeasca singuri, cum este Eliza, de aproape 7 ani. Sunt perfecte atat pentru lectura de seara, pentru citit cu voce tare, (pentru ca expun situatii de viata si explica lumea pe intelesul celor mici) dar sunt minunate si pentru exersatul cititului in gand. Textele sunt redactate intr-un limbaj potrivit varstei copiilor, cu caractere mari, paragrafe aerisite, incadrate de o grafica exceptionala.

Eliza o adora pe micuta Conni si a citit singura, in ultimele doua zile, toate cele trei volume.  A inceput cu primul volum, Conni si olita, care exprima atat de natural procesul de invatare si acomodare cu olita si toaleta. Elizei i-a placut mult grafica!
 
Ulterior, Eliza a continuat cu al doilea volum Conni merge la gradinita, din care i-a citit si Carlei, cu voce tare. Acest volum este preferatul Carlei.

Si ultimul volum din aceasta serie, Conni la ferma, este preferatul Elizei. Si-a amintit cu drag de vremurile cand era si ea un pic mai mica, dar traiau inca si strabunicul si un unchi al mamei dragi, care aveau o mica ferma in gospodarie, unde a avut posibilitatea sa vada cum se mulge o vaca, o capra sau o oaie, sa vada caluti, iepurasi, purcelusi, gaini si curci. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu