sâmbătă, 3 februarie 2018

Carti minunate pentru copii de la editura PARALELA 45

Recent, in biblioteca noastra au aparut cateva titluri de la Editura PARALELA 45, pe care vi le recomandam cu tot dragul!

Oricum, gasiti pe site-ul lor cam orice din diverse domenii: educational, manuale si auxiliare didactice, fictiune si nonfictiune, literatura pentru copii. 
Noi ne-am ales acum 5 carti pentru copii, toate cu preturi pana in 18 lei! Sunt promotii foarte bune pe site! Ne-am ales titluri din diverse domenii, majoritatea de matematica, dar si de gramatica limbii romane si georgrafie. 
Eliza este in perioada in care este fascinata de testele de matematica, mai ales dupa proba de Comper, etapa I, astfel incat am profitat de acest entuziasm al ei pentru a-i dezvolta apetitul pentru diverse exercitii, teste si metode matematice.
Desi Eliza are 6 ani si 7 luni, mi-am dorit  carti pentru varste un pic mai mari, chiar de clasa a II-A, a III-a si a IV-a. Nu mi-am propus sa o indop cu exercitii obligatorii, insa cum jocul ei preferat este "de-a scoala", de ce sa nu profitam sa invatam prin joaca! 

1. EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 LA FINALUL CLASEI A II-A. SCRIS-CITIT. MATEMATICĂ. 30 DE TESTE


Mi s-a parut extrem de utila, in ciuda fapului ca Eliza este abia in clasa pregatitoare. In testele de matematica, gasim unele exercitii de un nivel potrivit pentru Eliza, iar prin testele de limba romana, ne familiarizam cu cerintele, cu termonologia specifica si exersam cititul. Cartea este editata in format mare, 20cm/26 cm, are 104 pagini, contine 30 de teste si este aerisita si plina de imagini color, bine integrate in text. 

2. PROBLEME DE ARITMETICA PENTRU PERFORMANTA. Metode de rezolvare, teste, subiecte de concurs. Clasele III-IV

Culegerea de matematica este un auxiliar didactic, in format de 14.5 cm/20 cm si are 152 de pagini structurate pe diverse metode de rezolvare a problemelor de matematica. Culegerea mi s-a parut extraordinar de utila, deoarece nu contine doar teste si subiecte de concurs, dar si metodele utilizate, explicate foarte bine: metoda mersului invers, metoda figurativa, metoda comparatiei, metoda falsei ipoteze, metoda reducerii la absurd. 
4. MATEMATICĂ – CONSOLIDARE. MODALITĂȚI DE LUCRU DIFERENȚIATE. CLASA A IV-A

Culegerea (caiet de lucru) este editata in format mare, de 20cm/26 cm si are 168 de pagini, continutul fiind structurat pe diferite niveluri de invatare si de dificultate. Caietul de lucru contine exercitii, probleme, jocuri si teste de evaluare generala dar si de autoevaluare, precum si multiple poze sugestive, schite si tabele colorate.Cartea reprezinta un must-have!!! Ete structurata ca un dictionar, unde sunt explicate si sistematizate notiunile de baza din fonetica, morfologie, sintaxa si lexical. Este editata in format de 14.5/20.5 cm si are 328 de pagini.5. ROMÂNIA. ATLAS GEOGRAFIC ȘCOLAR

Mereu am avut frustrari cu privire la faptul ca nu am excelat niciodata la capitolul geografie. De aici, poate dorinta mea de a le invata pe fete de mici notiuni de cultura generala din geografie, mai ales din geografia Romaniei. Avem foarte multe atlase georgafice acasa, chiar si un glob pamantesc, insa nu aveam un atlas specific spatiului Romania. Ne place foarte mult editia aceasta, deoarece este in format foarte mare, cu coperte groase, cu foi lucioase di calitative si ilustratii foarte atractive.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu