sâmbătă, 21 octombrie 2017

Jucarii educative Bebebliss

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu am impresia ca ma sufoc in atatea jucarii! De ceva vreme, mi-am propus ca de acum inainte sa investesc numai in jucarii educative. Am depasit etapa plusurilor pe teme Disney, etapa bebelusilor de jucarie, a bucatariilor pentru fetite, a masinutelor si a circuitelor de curse, a pistoalelor (astea in cazul Carlei, micul meu baietoi). Suricatele au deja 6,4 ani si 3,8 ani si, cred eu, sunt suficient de mari sa inteleaga ca jucariile pot fi si educative. 
De o luna de cand Eliza este la clasa pregatitoare, jocul preferat al suricatelor este de-a scoala. Fie se joaca ele singure (de cele mai multe ori, Eliza fiind doamna invatatoare, iar Carla invatacelul), fie ne jucam in 3 sau chiar in 4, cand are si tati timp. Printre orele de matematica, limba romana, limba engleza, sport, muzica si desen, Eliza a introdus in programa de acasa si lectia despre animalute, pasari si insecte. Avem foarte multe enciclopedii pe aceasta tema, insa Eliza a avut o idee geniala, pentru a-si putea preda lectia intr-un mod interactiv, cat mai atragator pentru invatacelul Carla. Ideea ei consta in a integra o jucarie foarte draguta in predare, un mini proiector. 

Carla este de-a dreptul fasicnata si eu mai mult decat amandoua la un loc, pentru ca se retrag singure intr-o camera, fac intuneric bezna si isi proiecteaza pe perete sau tavan diverse imagini, discutand pe baza acestora.
Mini proiectorul are in dotare 3 discuri, fiecare continand cate 8 imagini cu diverse animale, pasari sau insecte. Este usor de utilizat, chiar si Carla se descurca singurica sa schimbe discurile cu imagini. Este de-a dreptul fascinant si mai mult, extrem de util, chiar si cand vine ora de nani, cand inventam, pe rand cate o poveste, pe baza acestor imagini.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu