duminică, 5 martie 2017

Ajuta-ti copilul la mate!

Cu totii stim cat este de important pentru un parinte, dar mai ales pentru cei mici, sa isi poata ajuta copilul la invatatura! Atentie, am spus sa il poata ajuta, nu sa ii faca temele!!! Sa fie alaturi de el, sa aiba mimimum de habar despre ceea ce invata copilul, sa stie sa ii raspunda la orice intrebare! Tineti minte, doar o perioada vom fi mai destepti decat copiii nostri, va veni vremea cand ei ne vor depasi in toate. Pana atunci, trebuie sa fim pregatiti sa le fim sprijin si model!

Desi am fost olimpica in generala la matematica, am ales ulterior un liceu cu profil uman, asadar, trebuie sa recunosc ca nu mai stiu mare lucru din matematica de acum aproape 20 de ani. Consider ca va trebui, usor-usor, sa redescopar farmecul acestei materii, odata cu suricatele mele. Desi Lizzie are 5,9 ani, am inceput sa ne jucam cu matematica de ceva vreme, fiind deja la stadiul de adunare si scadere a numerelor mari, cu retineri. Ne jucam, facem exercitii doar cand cere ea, mai ales cand se loveste de situatii cand isi face ea calculele de achizitionat anumite jucarii si trebuie sa stie cati bani are sau cati ii raman, sau cand trebuie sa imparta ceva cu surioara ei, in mod echitabil.

Am zeci de carti de acest gen, insa recent, am descoperit pe site-ul Libris, o carte absolut fantastica!!! Ajuta-ti copilul la mate! este genul de carte atotcuprizatoare, magica as numi-o, in care gasesti trucuri de calcul si intelegere a diferitelor probleme de aritmetica, geometrie, algebra, trigonometrie. 
As numi-o Marea carte a matematicii, intrucat este utila inca de la vasta de 6 ani pana la clasa a XII-a. Numai analizand curpinsul, iti dai seama ca este genul de carte pe care oricine TREBUIE sa o aiba in casa.

Cartea este scrisa de Carol Vorderman, fondatoarea scolii online de matematica themathsfactor.com, absolventa a programului masteral la Universitatea Cambridge, membra a Ordinului Imperiului Britanic.
Are 264 de pagini, in format mare 240x200, coperte groase, cartonate, foi lucioase si sute de desene si schite ajutatoare, logice si frumos ilustrate.  O puteti comanda, cu livrare gratuita prin curier, accesand acest link  .
Va las aici o serie de poze sa va dati singuri seama ca merita pe deplin!
Un comentariu: