duminică, 5 iunie 2016

Eliza- jurnal de 5 anisori

Iubirea mea mare! la multi anisori, sufletelul meu! 

5 anisori cu tine! 5 ani de cand sunt iubita neconditionat! 
iti scriu acum, cat inca mai ai un pic din varsta de 4 ani! cateva minute pana la 12 noaptea! tu dormi, dar eu nu as putea! 
in ultimele 3 luni m-ai intrebat aproape zilnic cat mai e pana pe 6 iunie, ziua ta! ai numarat cu mine zilele, fiind nerabdatoare sa vina odata prima luna de vara, cand stiai ca esti nascuta! ti-am spus sa nu te grabesti, sa te bucuri de orice zi, ca niciodata nu o sa mai ai varsta de 4 ani...astazi mi-ai spus ca vrei sa ai 4 ani in continuare! nu stiu ce te sperie la varsta de 5 ani...sper ca doar vaccinul care te asteapta curand! in rest, iubire, iti promit ca va fi minunat la 5 ani!

ciresarul meu, esti prima mea iubire! esti exact cum mi te-am imaginat! o minune de fetita de 117 cm si 17,5 kg! o soricica cu cel mai frumos zambet din lume! iubire, tu razi cu ochii! 

Astazi, de ziua ta, imi voi pune si eu o dorinta pentru tine! nu-mi doresc decat sa fii sanatoasa! e singurul lucru pe care mi-l doresc de cand am copii! tare mult mi-ar placea, iubire, sa devii si un om bun in viata! stiu ca asta depinde cel mai mult de noi, parintii tai! 

Imi doresc pentru tine sa sa fii un OM, un om bun cu toata lumea, sa ai pentru oricine o privire si o vorba buna! 
Sa nu devii un om egoist! sa empatizezi cu toti, insa nu sa iei pe umerii tai problemele tuturor! in ceea ce priveste lucrurile materiale, sa te uiti mereu in jos si sa fii fericita cu ce ai! In ce priveste valorile, sa tintesti mereu in sus!
Sa iti respecti mereu cuvantul dat, sa renunti usor la oamenii care nu merita, sa atragi langa tine mereu persoane de la care ai ce invata! Nu te crampona in oameni mici si nici in lucruri marunte!

Iubire, imi doresc pentru tine sa fii fericita! Sa-ti fie mereu soare in ochi, in sufletel, in viata! Sa iubesti oamenii, viata si, mai ales, pe tine!
Sa te respecti pe tine, sa iti respecti trupul (nu uita, cel mai important lucru e sa fii sanatoasa), mintea si sufletul! Sa iti urmezi visurile, sa faci greseli si sa te ierti, sa renunti si sa incerci iar! Asta vreau sa te invat! Asta o sa inveti de la noi, parintii tai, dar si singura, CITIND! doar asa vei afla singura cine vrei sa fii! Iubeste cartile, iubirea mea! 

Sufletelul meu, sa nu uiti niciodata ca ai sange de moldoveanca 100%, din mosi stramosi! Sa iti respecti originile, sa te mandresti mereu cu familia ta! Te tragi din oameni muncitori si tare respectuosi, din oameni cu suflet curat, cu frica de Dumnezeu, din oameni harnici si cu bun simt, din bunici care au evoluat de la opinca, la propriu, care s-au nascut la tara si au muncit o viata intreaga sa ne faca pe noi, parintii tai, OAMENI! 
Iubire, sa nu-ti renegi niciodata familia! Orice ai face, noi iti vom fi alaturi! Nu ne poti dezamagi niciodata! Sa ai incredere, mai intai de toate, in familia ta, si, mai apoi in altii!

Stiu sigur ca vei fi un om mare! Sa fii si un om bun si corect! Sa nu intorci insa niciodata obrazul! Daca cineva te va rani, renunta imediat la astfel de oameni! Langa tine trebuie sa fie mereu oameni ca tine, nu-ti ingreuna sufletul cu oameni care nu te merita! Pentru ca TU meriti totul!

Promite-mi ca nu va trece nici macar o zi fara sa zambesti, fara sa iubesti si fara sa inveti ceva nou! Drumul tau este mereu inainte, pe cai drepte, corecte si luminoase!
Sa cresti stiind ca poti face orice, in  tine zac toate posibilitatile din lume! Sa nu lasi pe nimeni sa iti spuna contrariul, TU poti face orice, poti schimba lumea, poti schimba vieti! poti face oamenii mai buni! pe noi ne-ai facut!

Nu uita! te iubeste mami, te iubeste tati, te iubeste Carla, te iubeste o lume intreaga!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu