vineri, 20 februarie 2015

Carla-Maria - jurnal de 1 anisor!


Astazi, 20 februarie 2015, Carla-Maria, suricata noastra minunata, implineste 1 anisor! 

S-a nascut la orele 21.24, intr-o zi de joi, cu 3200gr si 49cm. Acum are 10250 gr si 77 cm, depasind-o in greutate pe surioara ei, Izzie Lizzie, la aceeasi varsta. Oricum, a luat bine in greutate si inaltime, de la ultimul bilant, cel de 11 luni. 

4 dintisori (incisivii centrali), unul dintre ei abia aparut de 3 zile.
Inca nu merge singurica (nici nu aveam astfel de asteptari, avand in vedere ca Liz a mers la 15.5. luni, dar mai ales avand in vedere ca nu am exersat niciodata mersul cu ea, am lasat-o pur si simplu in ritmul ei). Se ridica insa singura la pat inca de la 10.5 luni si merge binisor singurica, tinandu-se cu 2 maini sau chiar cu una singura, de pat. Daca insa dai sa o tii tu de sub brat sa ii ghidezi mersul, isi ridica foarte comic piciorusele in aer sau se prelinge in fundulet. Vrand-nevrand e dependenta de bratele mele.

Nu a invatat inca sa se dea jos singurica din pat si nici sa se urce.
Stie urmatoarele cuvinte: mama, tata, baba, dada, dă, bau, Dee (surioara Deea), nie (nu), nani. Stie sa faca bravo, cucu-bau, stie sa dea pupici foarte dulci, cu buzele usor deschise. Te ia de gat cu o mana si iti aplica o stampila, zambind ghidus in coltul gurii.Are un mod fantastic de a-ti lumina ziua, doar zambind cu ochii ei mari si migdalati. Daca iti mai dezvaluie si dintisorii de iepuras, intr-un zambet larg, esti cel mai fericit om.

Ii plac pixurile (stie sa le si foloseasca pe foi, pe carti, pe parchet, pe tabla magnetica), ii place muzica (recent are si un stil leganat de a se manifesta cand aude o melodie), ii plac, desigur, gadget-urile (telefon, mouse, laptop), cablurile si incarctoarele (pe care le-a ros incontinuu), prizele, ii place sa faca mancarica (la masa ii dau si eu o lingurita si un castronel si amesteca in el ca la omleta). 
Nu are o mancarica preferata, de cateva zile a inceput sa mai pape si ea ceva, ca pana acum manca maximum 2 lingurite. 
E o minunatie de copil incapatanat (cred ca o depaseste pe Liz, care este etalon in ale personalitatii puternice).


O sa revenim cu poze de la petrecerea de motz, probabil dupa sarbatorile de Paste. Abia astept sa vad ce obiecte o vor tenta pe suricata!
La multi ani, Suri! Te iubese mama, te iubeste tata, te iubeste Deea...te iubeste o lume intreaga!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu