luni, 20 octombrie 2014

Carla-Maria - jurnal de 8 luni

Astazi, 20 octombrie, zi minunata cu soare, suri-Carla implineste 8 lunite magice!
Vreo 8.500 kg si cam 70 cm, cam ca surioara ei, la aceeasi varsta.
Nu are nici un dintisor si nici nu-i asteptam inca (Elizei i-a aparut primul dinte la 10 luni).
In ultima luna a bifat iar 2 viroze cu febra mare (40): una de o zi si una de vreo 3-5 zile. a facut pana acum vreo 4 viroze, dar cu antitermice ne facem bine (eventual si cu aerosoli cu ser fiziologic).
Perioada aceasta am bifat inca o vizita la bunicii materni si la cei paterni, precum si prima vizita la casa strabunicilor materni (cu strabunicii ne-am cunoscut de mult, dar nu si cu satul lor), dar si la casa minunata de la tara a bicului Pepic. A asistat la culesul merelor din livada, la adunat de nuci, la facut turte pe plita strabunicii, la soba cu lemne si gateje!


In ultima luna, mi se pare ca a facut progrese remarcabile:
 - sta singurica in fundulet (la un moment dat, dupa catvea zeci de secunde sau chiar cateva minute bune, tot se rastoarna totusi)
 - aproape ca se ridica singurica in fundulet, se impinge intr-o mana, insa nu are curaj sa se lase doar in fundulet
 - nu merge in 4 labe si nici nu se ridica :) surioara ei abia la 1 an a reusit aceste performante :)
 - vorbeste non stop: dada, gaga, da-ia (probabil Deea - adica surioara ei), un fel de ta-ta, ba chiar ba-ba si MA-MA (ieri am auzit-o toata familia spunand asa de 2 ori, pentru prima data :D)
 - face cu manuta (cand spunem noi buna! pa! sau cand ascultam muzica - e un fel de dans)
 - bate din palme a bravo! (destul de rar, mai avem de exersat)
 - rade toata ziua! te trezeste cu zambete ghiduse si te ia de mana sau te mangaie!


 Nu am facut mari progrese la capitolul mancarica: tot lapticul e baza. A testat si carnita, ficatelul si pestele, iaurtul si cam atat, pe langa fructe si legume. Nu e fan insa mancarica solida, mai ales pasata, mai degraba ii place sa pape bucati, sa ia ea cu manuta boabe de strugure, felii de mar, para, rosie, fire de ceapa verde, etc. Oricum, nu manaca niciodata mai mult de 20-30 ml la o masa! poate nici atat, avand in vedere ca mananca intocmai ca un purcelus, mai mult lasa pe servetel sau pe ea. Asta comparativ cu surioara ei care, la aceeasi varsta, manca foarte curat si destul de binisor. Oricum, si pe Suri o las sa se desfaosare in voie la masa, macar sa invete devreme sa pape singurica (cu mana sau cu tacamuri - Izzie deja la 1.4 ani stia perfect sa manance cu furculita si cu lingura, inclusiv supa, iaurt, lapte).


Eliza o iubeste din ce in ce mai mult. O alinta Bibi, Bibilina mea, gargarita mea! o pupa toata ziua, o tine de mana...o mai si musca sau pisca, insa asta foarte rar. Ii fura insa caruciorul cand are ocazia si toate jucariile si zdranganelele suricatei trebuie testate intai de Liz. Ba mai mult, multe din hainutele acesteia trebuie probate: uite, mami, asta-mi vine si mie! sau: asta a fost a mea! inca imi vine! Suri n-are voie, ca e bebelus! etc... asa se face ca uneori, Deea (Eliza) e uneori imbracata cu bluzite pana la cot :)

later edit: tot acum, de ziua ei, spre seara, s-a ridicat singurica in fundulet!!!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu