joi, 18 septembrie 2014

Izzie Lizzie - jurnal de 1 an si 3 luni

Cele 15 lunite frumoase au fost sarbatorite de Izzie Lizzie la mare! A gustat (la propriu chiar) pentru prima data nispiul si apa sarata, dar tareeee buna! Desi nu merge inca singurica (a avut curajul sa faca un singur pas singurica), Izzie Lizzie s-a descurcat foarte usor in a ne dirija toata ziulica spre apa....i-a placut la nebunie in apa! S-a distrat de minune cu verisorul Gogoshel, pe care il striga (chiar si in somn) Ale! Ale!

  - 10,1 kg si probabil 81 de cm!
- aceeasi 4 dinti si o strungareata...fara semne ca ar mai aparea vreunul curand!

 Desi Izzie nu e foarte precoce in ale mersului, dupa cum se stie :)), castiga bile albe la capitolul vorbit. Stie foarte multe cuvinte, pe unele le pronunta impecabil, altora inca nu le-am descoperit semnificatia:
- mama, tata, da, dã, alo, ham-ham (saluta de fiecare data cateii de la bloc...dar si pisicile si vrabiutele, cu acleasi apelativ), dii-dii (calutul), vrum-vrum (masina), papa, pa-pa (facand si cu manuta in acelasi timp), caca, apa, nana (laptic si nani), duck (duck tv), bebe, Ale (verisorul Alex), ape-te (apune cand vrea sa ii deschizi capacul la o sticla), bãi (baie cel mai probabil);
A inceput sa imite foarte bine cam tot ce vede (ups!): se demachiaza odata cu mami, se spala pe dinti (exerseaza cu o periuta), stie sa isi puna singurica pe cap palariuta/bentita/clamita, ochelarii, papuceii, sosetele (nu reuseste dar le stie locul), se imbraca singura intr-un mod foarte haios (isi pune uneori pe cap pantalonii...dar apreciem efortul), se piaptana, isi sterge singura urechile cu un servetel...cand primeste comanda :))), se simte ca pestele in apa la volanul masinii (stie foarte bine unde e volanul, unde e schimbatorul de viteza, cand o intrebi), stie sa pape cu furculita (foarte bine) si cu lingura (aici asa-si asa).
- mai nou e innebunita dupa urcat si coborat trepte (ar sta la aceeasi treapta si o jumatate de ora: sus-jos, sus-jos);
- ii place la nebunie sa se joace prin casa cucu-bau, v-ati ascunselea dupa perdea, prinselea in 4 labe cu Alex;
- e cea mai incapatanata maimutica, are un stil innebunitor de-a binelea de a se arcui, arunca pe spate si da cu capul/fundul de pamant, de nu o poti tine in brate;
- da cei mai dulci pupici din lume, lipiciosi si surprinzatori...cand ii ceri, cand ii e dor de tine, cand place o persoana necunoscuta...si mai ales cand primeste mustruluieli!

 Deschidem pariurile: oare la cate luni va merge Izzie Lizzie?!
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu